Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997
Title: | Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання |
Authors: | Благополучна, Анастасія Геннадіївна |
Keywords: | суниця хітозан післязбиральна обробка їстівні покриття зберігання |
Issue Date: | 15-Nov-2018 |
Publisher: | Видавництво «Основа» |
Citation: | Благополучна А. Г. Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання аграрної науки», присвяченої 150-річчю заснування факультету агрономії Уманського НУС, Умань, 2018. С. 380-382. |
Series/Report no.: | УДК;664.8.037.1 |
Abstract: | Суниця є швидкопсувним продуктом із великим вмістом вологи і високою здатність до механічних і мікробіологічних пошкоджень. Після збирання ягоди суниці мають підвищену інтенсивність дихання, що сприяє значним змінам якості вже через декілька годин зберігання. Швидке охолодження ягід до температури нижче 7°С і зберігання при температурі 0°С з підвищеним вмістом СО2, значно подовжує лежкість суниці. Для отримання більш якісного продукту використовують спосіб зберігання ягід у модифікованому газовому середовищі. У поліетиленових мішках, де зберігаються ягоди, під час дихання рівень кисню зменшується, а рівень діоксиду вуглецю зростає. У цих атмосферних умовах частота дихання знижується і, як прямий ефект, метаболічні процеси, у тому ж числі старіння, сповільнюються. |
URI: | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13997 |
Appears in Collections: | Інститут економіки та бізнес-освіти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Вплив обробки хітозаном на інтенсивність дихання ягід суниці під час зберігання.pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.