Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16188
Title: ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ПРОФЕСІЙНОЇ СВІДОМОСТІ НА ФОРМУВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТЬНІХ ПСИХОЛОГІВ ДО ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КАР’ЄРИ
Authors: Гульбс, Ольга Анатоліївна
Keywords: особистість,
свідомість,
професійна свідомість,
психологічна готовність,
компоненти готовності,
кар’єра,
базові категорії,
професійна кар’єра,
фахівці-психологи.
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Наукові перспективи
Citation: Гульбс О. А. Особливості впливу професійної свідомості на формування психологічної готовності майбутніх психологів до здійснення професійної кар'єри. Наукові перспективи. 2022. № 6 (24). С. 572-583.
Series/Report no.: Issue;No 6(24)
Abstract: У статті розглядаються підходи сучасних вчених до особливостей професійної свідомості та її аспекти. Звернена увага на абстрактні (базові) та конкретні (метапсихологічні) категорії свідомості особистості. Охарактеризовані наступні категорії свідомості, такі як: свідомість-образ, цінність-мотив, почуття-переживання, діяльність-дія, Я-індивід, спілкування- ставлення. Показані особливості формування психологічної готовності до майбутньої професійної діяльності. Актуалізована проблема розвитку майбутнього фахівця-психолога у вищому навчальному закладі. Розглянута проблема соціалізації особистості як чинника її професійного зростання. Приділена увага проблемі професійного розвитку майбутніх фахівців та їх успішної професійної діяльності. Охарактеризовані особливості успіху у професійній діяльності та кар’єрного росту. Розкритий вплив професійної свідомості на готовність майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри. Описаний функціональний та особистістний підходи до готовності майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри. Особистистійний підхід охарактеризований як довгостроковий та ситуативний. Розроблені компоненти, які характеризують психологічну готовність фахівців-психологів до здійснення професійної кар’єри, а саме психологічні, інтелектуальні, професійні, соціальні. Описані стратегії психологічної готовності майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри: внутрішні, зовнішні, життєві та стратегія успіху у кар’єрному рості.
Description: https://doi.org/10.52058/2708-7530-2022-6(24)-572-583
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16188
ISSN: 2708-7530
Appears in Collections:Факультет соціальної та психологічної освіти

Files in This Item:
File SizeFormat 
Стаття (Київ) 27.06.2022.pdf267,52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.