Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16933
Title: Особливості використання сучасних засобів організації дистанційного викладання хімічних дисциплін у ЗВО
Authors: Худоярова, Ольга Степанівна
Горбатюк, Наталія Миколаївна
Подзерей, Роман Вікторович
Давискиба, Вікторія Василівна
Keywords: навчально-методичне розуміння предмету
сертифіковані фахівці
самоусвідомлення
дистанційне особистісно-орієнтоване навчання
навчальні ресурси
дистанційні заклади
додатки
ресурси
програми
Issue Date: 19-Nov-2022
Publisher: Актуальні питання у сучасній науці (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Державне управління», Серія «Техніка», Серія «Історія та археологія»). Вип. 3 (3) 2022
Citation: Худоярова О. С., Горбатюк Н. М., Подзерей Р. В., Давискиба В. В. Особливості використання сучасних засобів організації дистанційного викладання хімічних дисциплін у зво. Актуальні питання у сучасній науці (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Державне управління», Серія «Техніка», Серія «Історія та археологія»). Вип. 3 (3) 2022. С. 424-435.
Series/Report no.: Педагогіка;
Abstract: Не дивлячись на розвиток технологій та покращення методики опанування фаху, на ринку праці все ще не вистачає професіоналів з хімічних дисциплін. Значна кількість фахівців, які вже працюють за хімічними спеціальностями, повинна часто підвищувати свій кваліфікаційний рівень. Виникає проблема в готовності фахівця відповідати сучасним освітнім запитам, тобто вміти якісно застосовувати зібрані за роки знання в поєднанні з використанням інновацій. Без упровадження нових технологій якість підготовки компетентних фахівців відставатиме від рівня, необхідного не лише на вітчизняному, а й на світовому ринку праці. Ця ситуація, за нашими дослідженнями, потребує не лише збільшити обсяги поставлених задач, а й підвищити рівень кваліфікації здобувачів вищої освіти, скеровуючи їх у педагогічному напрямі, формуючи навчально-методичне розуміння предмету, ознайомити з поняттям «самоусвідомлення» з подальшим забезпеченням відповідних навчальних методів та форм їх виконання. Отже, одним із видів інновацій в організації професійної освіти, яка потребує реформування,є запровадження форми дистанційного навчання, яке вважається особистісно-орієнтованим. Формат дистанційного навчання вважається давно відомим, його дослідники використовують, починаючи з 1950 року, коли було започатковано ідею дистанційних закладів. Нині Україна, як незалежна держава, може похвалитися багатьма технологічними здобутками та науковими відкриттями. Перший заклад загальної середньої освіти в Україні, який отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності без очного формату, став приватний центр освіти «Дистанційна школа «Оптіма». Спектр застосовуваних там задач-опцій для здобувачів з обов’язковим використанням технологій вражає. У подальшому очікується ліцензування багатьох закладів такого типу, зважаючи на сучасні події. Прогнозуємо й виникнення незліченної кількості додатків, так як кількість дистанційних закладів ростиме, попит на цікаві завдання з можливістю використання різних девайсів зростатиме. У статті розкрито суть низки програм, ресурсів, додатків, які допоможуть опанувати «науку» дистанційного формату в захопливій формі як для здобувача, так і викладача.
Description: http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/2884/2897
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16933
Appears in Collections:Природничо-географічний факультет

Files in This Item:
File SizeFormat 
2884-Текст статті-2902-1-10-20221119.pdf280,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.