Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13909
Назва: Формування соціального пакета на підприємстві: вітчизняний і зарубіжний досвіди
Автори: Моргай, Лілія Анатоліївна
Ключові слова: соціальний пакет
комплексний (конкурентний) пакет
мотивація
структура соціального пакета
базовий соціальний пакет
мотиваційний соціальний пакет
соціальна політика підприємств
соціальні виплати
Дата публікації: 11-чер-2021
Видавництво: ТОВ «ЦП «КОМПРИНТ»
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Формування соціального пакета на підприємстві: вітчизняний і зарубіжний досвіди. Соціальна робота та соціальна освіта. Випуск 6 (1). ТОВ «ЦП «КОМПРИНТ» 2021. С.24-32.
Серія/номер: УДК;331.34:334.72](477+100)
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено поняття «соціального пакета», описано вміст, характеристику та соціальні виплати, на які має право працівник підприємства. Охарактеризовано компенсаційний пакет та його функції на підприємстві. Проаналізовано мотивацію, зокрема матеріальну, яка ефективно впливає на працівників та спонукає їх до кращого результату на роботі. Вказано напрями вдосконалення документального оформлення соціального пакета на підприємствах. Проаналізовано праці українських педагогів, які займалися питанням вмісту соціального пакета на підприємстві. Висвітлено питання вмісту соціального пакета в Україні та за кордоном, зокрема в Сполучених Штатах Америки та Німеччині. З’ясовано, що в законодавстві США чітко прописані соціальні виплати (пільги), які має надавати підприємство своїм працівникам. Установлено, що в Німеччині існує обов’язкове медичне і пенсійне страхування, а внески до державних страхових кас залежать від розміру заробітної плати. Висвітлені методи наповнення соціального пакета в країнах Заходу. З’ясовано, що на вміст соціального пакета впливає соціальна політика підприємств.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srso.udpu.edu.ua/article/view/234123
http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13909
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.