Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13925
Назва: Організація навчально-пізнавальної та дослідницької діяльності студентів в умовах змішаного навчання
Автори: Ткачук, Галина Володимирівна
Стеценко, Надія Миколаївна
Стеценко, Володимир Петрович
Ключові слова: навчально-пізнавальна діяльність
дослідницька діяльність
змішане навчання
електронний навчальний курс
коннективізм
модель «Зміна станцій»
карти знань
віртуальна дошка
Дата публікації: чер-2021
Видавництво: Інститут інформаційних технологій і засобів навчання
Бібліографічний опис: Ткачук Г.В., Стеценко Н.М., Стеценко В.П. Організація навчально-пізнавальної та дослідницької діяльності студентів в умовах змішаного навчання. Інформаційні технології і засоби навчання. 2021. Том 83(3), С.274-287.
Серія/номер: УДК;378:004-51]:001.89
Короткий огляд (реферат): Висвітленопідходи до організації навчально-пізнавальної та дослідницької діяльностістудентівзакладів вищої освітив умовах змішаного навчання. Визначено, що змішане навчання як форма організації навчання поєднує технології традиційного та електронного навчання і передбачає проведення традиційних занять в аудиторії, організацію різних видів діяльностейза допомогою технологій дистанційногонавчання.В умовах змішаного навчання та використання інформаційних технологій організацію навчально-пізнавальної діяльності доцільно розглядати в межах відповідних онлайнових середовищ, які можнаподілити на категорії. Зокремазалежно від мети їх використання розрізняють засоби: управління навчальною діяльністю; подання навчальних матеріалів; організації зворотногозв’язкуучасників освітнього процесу; моніторингу, контролюта оцінювання результатів діяльності; організації іншихвидівдіяльностей (індивідуальна, групова, колективна).Автором запропоновановикористання навчального електронного курсу як платформидля подання навчального матеріалу, завдань для виконання, представлення робіт студентів, а також організаціїокремих видів діяльностей (наповнення глосарію, обговорення на форумі), оцінювання результатів роботи студентів тощо. Електронний навчальний курс також слугуваввідправною точкою для доступу до зовнішніх онлайнових сервісів, що розширюють спектр інструментальних засобівів такий спосіб урізноманітнюютьвиди навчально-пізнавальної та дослідницької діяльності.У роботі описано організацію такихвидівдіяльності,як-от:«Створення карт знань», «Колективне оцінюваннякарт знань», «Робота з глосарієм», «Проведення майстер класу» із залученням інструментарію як електронного навчального курсу, так і зовнішніх онлайн-сервісів. Організацію дослідницької діяльності описано на основі моделі змішаного навчання «Зміна станцій», яка передбачає зміну режимів діяльності: традиційний в аудиторії та електронний (комп’ютерно-орієнтований, дистанційний, мобільний). Уданій моделі використовуються різні режими роботи, але обов’язковим є організація дистанційного.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13925
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tkachuk, Stecenko2.pdf1,42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.