Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14439
Назва: Development of students’ emotional competence
Інші назви: Розвиток емоційної компетентності студентів
Автори: Гульбс, Ольга Анатоліївна
Тишакова, Людмила Тімофіївна
Балабанова, Любов Матвіївна
Балабанова, Ксенія Вікторівна
Ключові слова: майбутні психологи;
професійна компетенція;
емоційна компетентність;
саморегулювання;
емоційні здібності;
співчуття;
відображення.
Дата публікації: 30-чер-2021
Видавництво: Ukraine and Ukrainians Abroad Not-for-profit Corporation. New York, NY, USA
Бібліографічний опис: Gulbs, O., Tyshakova, L., Balabanova, L., & Balabanova, K. (2021). Development of students’ emotional competence. American Journal of Fundamental, Applied & Experimental Research, 21(2), 39-44.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто сутнісні характеристики поняття «емоційна компетентність» як складова професійної компетентності психологів. Детальний аналіз професійної компетентності дається у контексті психолого-педагогічного дослідження. За підсумками аналізу обмежених понять «емоційні здібності», дано визначення емоційної компетентності «емоційний інтелект». У ході нашого дослідження в групах АСПТ було досягнуто суттєвого підвищення середніх та високих показників емоційної компетентності психологів. Встановлено, що емоційна компетентність як складова професійної компетентності є набір емоційних та соціальних здібностей, таких як здатність розуміти власні емоції та емоції інших людей, контролювати емоційну сферу. Автори виділили чотири основні компоненти зі своїми функціями у складі емоційної компетентності. Подвійна комбінація цих компонентів створює чотири функціональні блоки емоційної компетентності: когнітивний, внутрішньоособистісний і міжособистісний. У статті розкривається змістовність у структурі емоційних можливостей особистості психологів (емпатія, рефлексія, саморегуляція та контроль над почуттями та емоціями інших людей). Охарактеризовано основні компоненти емоційної компетентності та її значення у процесі внутрішньоособистісного та міжособистісного спілкування.
Опис: Retrieved from http://www.ajfaer.org/index.php/ajfaer/article/view/101
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14439
ISSN: 2474-9397
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Американська стаття 30.06.2021.pdf275,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.