Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15455
Назва: FOOD AS A CONCEPT OF CULTURE AND INDIAN CODE IN JHUMPA LAHIRI`S WRITING
Інші назви: ЇЖА ЯК КОНЦЕПТ КУЛЬТУРИ ТА ІНДІЙСЬКИЙ КОД У ТВОРЧОСТІ ДЖУМПИ ЛАГІРІ
Автори: Яловенко, Ольга Вікторівна
Ключові слова: food
transculture
Indian immigrant
marginal character
dual consciousness
ethnic identity
tradition
Дата публікації: чер-2021
Видавництво: Вісник університету імені А. Нобеля
Бібліографічний опис: Olha Yalovenko. Food as a Concept of Culture and Indian Code in Jhumpa Lahiri`s Writing. Вісник Дніпровського університету імені Альфреда Нобеля. Серія «Філологічні науки». № 1 (21). 2021. С. 94-103.
Серія/номер: УДК 821.111-32.09(73);DOI: 10.32342
Короткий огляд (реферат): The article deals with the analysis of the culinary concept; with Indian gastronomy code analysis in Jhumpa Lahiri`s writing (an American writer of Bengali origin). The author of the article notes that food serves as conditional language for characters and as cultural code that interprets by “ours” only – Indian culture representatives. It is indicated that in the context of transcultural understanding, food and the process of its preparation are of particular importance: usual home-cooked dishes are synonymous of protection, security, peace, belonging to one's home; instead, the presence of “other” exotic dishes makes it possible to get acquainted with the culinary preferences of another culture, as well as to trace the basic similarities and differences.Therefore, cultural culinary differences are found is the kitchen, where the characters are accustomed to spend most of the day and especially carefully prepare the dishes.
Опис: https://phil.duan.edu.ua/images/PDF/2021/1/Phil1212021-94-103.pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15455
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Food.pdf3,03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.