Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15630
Назва: GASTRONOMIC IMAGES IN A TRANSCULTURE PARADIGM
Автори: Яловенко, Ольга Вікторівна
Ключові слова: food
paradigm
immigrant
identity
cultural hybridity
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Olha Yalovenko “GASTRONOMIC IMAGES IN A TRANSCULTURE PARADIGM”. Інновації в сучасній освіті: український та світовий контекст: матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (Умань‚ 20 жовтня 2022 р.) / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань : Візаві‚ 2022. C. 213-216.
Серія/номер: УДК 37:001.895(477+100)(06);
Короткий огляд (реферат): The article deals with the analysis of food as a cultural phenomenon in Jhumpa Lahiri’s writing, where the problem of cultural hybridity is greatly expanded, portrayed through the motif of national food as personification of “our”. The problem of cultural hybridity expands because of the national food motif as “our”. Food choices have always been important for Indians (we can compare: Americans are simply starving, but for Indians eating is sacred). It is indicated that food and the process of its preparation are of particular importance: usual home-cooked dishes are synonymous of protection, security, peace, belonging to one's home; instead, the presence of “other” exotic dishes makes it possible to get acquainted with the culinary preferences of another culture, as well as to trace the basic similarities and differences.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15630
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Gastronomic Images_Yalovenko.pdf530,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.