Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15849
Назва: Неформальна освіта як інструмент фахового розвитку майбутніх фахівців закладів дошкільної освіти
Автори: Мельникова, Ольга Миколаївна
Журавко, Тетяна Валеріївна
Ключові слова: професійний розвиток
професійна підготовка
неформальна освіта
«soft skills»
майбутні фахівці дошкільної освіти
Дата публікації: 2023
Видавництво: Věda a perspektivy
Бібліографічний опис: Мельникова О. М., Журавко Т. В. Неформальна освіта як інструмент фахового розвитку майбутніх фахівців закладів дошкільної освіти. Věda a perspektivy №2(21). 2023. С. 144–155.
Короткий огляд (реферат): У статті порушено питання важливостінеформальної освіти як інструменту фахового розвитку майбутніх фахівців закладів дошкільної освіти. Метою статті є з’ясування важливостіта здійснення теоретичного аналізу наукової проблеми, виокремлення особливостей упровадження неформальної освіти у процес підготовки майбутніх фахівців закладів дошкільної освіти. У дослідженні використано такі методи, як аналіз, порівняння, узагальнення наукових джерел із досліджуваної проблеми. Проаналізовано погляди та узагальнено ідеї дослідників щодо проблеми професійного розвитку майбутніх фахівців закладів дошкільної освіти у контексті впровадження неформальної освіти. Подано дефінітивний аналіз понять«неформальна освіта», «формальна освіта» та «інформальна освіта». Доведено, що неформальна освіта виступає важливим елементом у процесі створення демократичного суспільства, вихованні громадянина. Визначено, що неформальна освіта може слугувати тим інструментом фахового розвитку майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти, що забезпечить наближення загальних освітніх послуг закладу вищої освіти до потреб, інтересів і мотивів конкретних здобувачів вищої освіти.З’ясовано, що особливого значення набуває неформальна освіта у професійній діяльності дошкільного педагога, яка пов’язана з його постійним самовдосконаленням, оновленням змісту, форм і методів навчання. Схарактеризовано, що неформальна освіта використовується для характеристики освітнього процесу, організованого поза межами традиційної освітньої системи й призначена для задоволення пізнавальних потреб майбутніх фахівців дошкільної освіти.Представлено досвід організації неформальної освіти у світлі модернізації української освіти на прикладі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Визначено, що упровадження неформальної освіти на факультеті дошкільної та спеціальної освіти за освітньо-професійною програмою «Дошкільна освіта» є необхідним складником процесу самовдосконалення та саморозвитку, формування професійної компетентності, набуття здобувачами вищої освіти спеціалізованих навичок взаємодії «soft skills» в сучасних умовах розвитку освіти.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/vp/article/view/3776/3797
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15849
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
3776-Текст статті-3798-1-10-20230226.pdf241,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.