Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16427
Назва: Системний підхід і метод моделювання у природознавстві
Автори: Краснобокий, Юрій Миколайович
Ткаченко, Ігор Анатолійович
Ключові слова: природничі науки
наукова картина світу
системний підхід
метод моделювання
Дата публікації: 2020
Видавництво: Посвіт
Бібліографічний опис: Краснобокий Ю., Ткаченко І. Системний підхід і метод моделювання у природознавстві. Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том IV: Зміни та синергія в розвитку науки та освіти [колективна монографія] / Наукова редакція : Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький. Конін – Ужгород – Херсон – Київ : Посвіт, 2020. С.
Короткий огляд (реферат): Єдність наук базується на єдності світу, пізнання якого в кінцевому підсумку спрямоване на розвиток знання на кожному окремому витку людського пізнання. Наука є однією зі сфер людської діяльності і є невід'ємною частиною людської культури. Подано трактування методів наукового дослідження в контексті реалізації дидактичних можливостей гносеологічних функцій методу моделювання. Системний підхід характеризується цілісним розглядом встановлення взаємодії складових частин або елементів сукупності, незвідності властивостей цілого до властивостей частин. Застосування моделювання в навчанні відкриває нові додаткові можливості для демонстрації різноманітних природних явищ, процесів та об’єктів; сприяє розвитку інтересу та загальної мотивації до навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16427
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Системний підхід і метод моделювання у природознавстві.pdf575,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.