Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16428
Назва: Інтеграція наукового знання і формування сучасної синергетико-інформаційної наукової картини світу
Автори: Краснобокий, Юрій Миколайович
Ткаченко, Ігор Анатолійович
Ключові слова: історія науки
інтеграція природничих наук
синергетичний підхід
диференціація і інтеграція в розвитку природознавства
наукова картина світу
Дата публікації: 2020
Видавництво: Посвіт
Бібліографічний опис: Краснобокий Ю., Ткаченко І. Інтеграція наукового знання і формування сучасної синергетико-інформаційної наукової картини світу. Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том ІІІ: Констатації та діалоги в просторі науки та освіти [колективна монографія] / Наукова редакція : Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький. Конін – Ужгород – Київ – Херсон : Посвіт, 2020. С. 188-197.
Короткий огляд (реферат): Реформування природничо-наукової освіти з метою повнішого відображення в ній тенденцій розвитку природничо-наукових знань має водночас бути адекватним цілям наукової освіти в цілому. Це призводить до необхідності переосмислення змісту освіти на користь збільшення частки міжпредметної та міжгалузевої інтеграції знань у формуванні наукової картини світу. В якості методу дослідження використано системно-синергетичний підхід, за допомогою якого аналізується сукупність знань, що репрезентують різні наукові картини світу, і пояснюється структурна організація навколишнього світу природи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16428
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.