Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16863
Назва: Теоретичні підходи до забезпечення ефективності менеджменту персоналу підприємства
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Стражнюк, Руслан Володимирович
Ключові слова: підприємство
ефективність
управління персоналом
менеджмент
соціальний менеджмент
функції менеджменту
Дата публікації: 28-бер-2024
Видавництво: м. Полтава
Бібліографічний опис: Богашко О. Л., Стражнюк Р. В. Теоретичні підходи до забезпечення ефективності менеджменту персоналу підприємства. Актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, аналізу та контролю в соціально-орієнтованій системі управління підприємством : Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. м. Полтава, 28-29 березня 2024 р. Полтава, 2024. С. 813–815.
Серія/номер: УДК;657
Короткий огляд (реферат): Забезпечення ефективності діяльності підприємства є ключовим фактором для гарантування його можливості оперувати на ринку у найближчому майбутньому та в довгостроковій перспективі. Отримання прибутку як позитивного абсолютного результату функціонування суб’єкта господарювання становить необхідну, але недостатню умову для забезпечення його зростання та розвитку. Ефективність дозволяє оцінити відносний ефект досягнення поставлених цілей при використанні відповідного набору ресурсів, незалежно від підходу до її визначення. Це поняття є ключовим інструментом оцінки, так і важелем управління в різних сферах діяльності підприємства, оскільки рішення базуються на кількісних показниках ефективності. Підприємство розглядається як складна система, яка функціонує в умовах постійного впливу зовнішніх чинників, тому визначення та оцінювання ефективності слід розглядати як складне комплексне поняття, де важлива роль приділяється всім підсистемам внутрішнього середовища. Система управління персоналом підприємством відіграє важливу роль серед інших систем, бо вона відтворює та поєднує всі процеси у сфері кадрової діяльності для забезпечення підприємства кваліфікованими працівниками у відповідних обсягах, у визначені терміни та в межах наявних фінансових ресурсів. Значна кількість цих процесів, що тісно пов’язані з управлінськими функціями, і участь персоналу у всіх аспектах діяльності підприємства визначають високий рівень складності безпосередньо самого управління та визначення його ефективності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16863
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Teoretychni_pidkhody.pdf1,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.