Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16899
Title: Методологічні засади підготовки майбутнього художника-педагога до професійного саморозвитку: акмеологічний підхід.
Authors: Музика, Ольга Яношівна
Keywords: мистецька освіта,
методологічні засади,
художник-педагог,
професійний саморозвиток
акмеологічний підхід.
Issue Date: 2022
Publisher: «Інноваційна педагогіка». Одеса, 2022. Випуск 46. 430 с.
Citation: Методологічні засади підготовки майбутнього художника-педагога до професійного саморозвитку: акмеологічний підхід. «Інноваційна педагогіка». Одеса, 2022. Випуск 46. 430 с., С. 148-155.
Series/Report no.: УДК 378.018.8:373.011.3-051:74]:37.041;
Abstract: Актуальність дослідження визначається необхідністю обґрунтування методологічних засад підготовки художника-педагога до професійного саморозвитку. У статті акцентовано увагу на тому, що головною метою освіти має бути виховання особистості з гуманістичним світоглядом, духовно і морально зрілої, спрямованої на особистісне зростання і самореалізацію. З’ясовано сутність та особливості процесу підготовки майбутнього художника-педагога до професійного саморозвитку. Підготовку художника-педагога розглянуто як цілісну систему формування загальнопедагогічних та спеціальних знань, умінь, навичок студентів, їх здатності до художньо-педагогічної діяльності. Уточнено поняття методології, як загальної системи теоретичних знань, що виконують роль провідних принципів наукового пізнання, шляхів і засобів реалізації наукового дослідження. Розглянуто наявні методологічні підходи (аксіологічний, діяльнісний, компетентнісний, особистісно орієнтований, системно-синергетичний та акмеологічний) підготовки майбутнього художника-педагога до професійного саморозвитку. Обґрунтовано сутність акмеологічного підходу до фахової підготовки художника-педагога, як такого, що має важливе значення у сфері художньо-педагогічної освіти. Адже саме з позиції акмеологічного підходу готовність майбутнього художника-педагога до професійного саморозвитку забезпечується стимулюванням досягнення вершин досконалості, формуванням художньо-педагогічної майстерності та професіоналізму. Аргументовано доцільність використання педагогічних принципів акмеологічного підходу в процесі фахової (образотворчої і педагогічної) підготовки майбутнього художника-педагога до професійного саморозвитку в єдності із загальноосвітніми методологічними засадами організації мистецько-освітнього процесу.
Description: http://www.innovpedagogy.od.ua/archives/2022/46/30.pdf
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16899
Appears in Collections:Факультет мистецтв



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.