Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16973
Назва: ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ДВОТАВРОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ З НОРМАЛЬНИМИ ТРІЩИНАМИ ПРИ КРУЧЕННІ
Автори: Орлова, Ольга Михайлівна
Ключові слова: кручення
жорсткість і міцність при крученні
поздовжня арматура
нагельна сила
Дата публікації: жов-2020
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Орлова О. М. ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ДВОТАВРОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ З НОРМАЛЬНИМИ ТРІЩИНАМИ ПРИ КРУЧЕННІ.
Серія/номер: УДК;624.012.45
Короткий огляд (реферат): Наведені дані експериментальних досліджень міцності і жорсткості залізобетонних двотаврових елементів з нормальними тріщинами при дії на них крутного моменту. Показано, що залежність «крутний момент-кут закручування» є практично лінійною. Суттєві нелінійні деформації з’являються на останніх етапах навантаження перед руйнуванням. Тому при нормативних крутних моментах рекомендовано вважати роботу залізобетонних елементів двотаврового поперечного перерізу з нормальними тріщинами лінійною.
Опис: Показано, що наявність поздовжньої арматури впливає на міцність і жорсткість балок з нормальними тріщинами. Достатньо велику частину зовнішнього крутного моменту сприймають нагельні сили в поздовжній арматурі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16973
ISSN: 2663-5941 (Print)
2663-595X (Online)
Розташовується у зібраннях:Факультет інженерно-педагогічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.