Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1619
Назва: До питання застосування середовищного підходу в педагогічній практиці вищого навчального закладу
Автори: Ярошинська, Олена Олександрівна
Ключові слова: середовищний підхід
потенціал освітнього середовища
професійна підготовка майбутніх учителів
Дата публікації: 2012
Видавництво: Біла Церква : КОІПОПК
Бібліографічний опис: Інноваційні технології у професійному розвитку педагогічних працівників та керівників закладів освіти : тези Міжнародної науково-практичної конференції (24−25 квітня 2012 року, м. Біла Церква) / за наук. ред. В. В. Олійника (голова), Н. І. Клокар (заступник голови), М. В. Кухарєва, А. Заманова, Н. С. Побірченко, Е. Р. Баграмян, М. А. Дмитрієвої. − Біла Церква : КОІПОПК, 2012.
Короткий огляд (реферат): Численні публікації в педагогічній і психологічній літературі, наукові конференції, присвячені різним аспектам формування освітнього середовища, свідчать про те, що средовищний підхід сьогодні розглядається поряд з визнаними підходами: особистісним, діяльнісним, системним, культурологічним, антропологічним, компетентним, акмеологічним та іншими підходами як специфічна методологія дослідження й проектування педагогічних систем. У чому ж полягає привабливість застосування средовищного підходу в педагогічній практиці? Середовищний підхід, спираючись на особистісну парадигму, не відкидаючи інші методологічні принципи сучасної педагогіки, може, на нашу думку, суттєво збагатити професійну педагогіку, тому що має ряд переваг, які розкрито в статті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1619
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Do pytannia zastosuvannia seredovyshchnoho pidkhodu.pdf174,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.