Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3633
Назва: Управління промисловим виробництвом в Україні: інноваційний аспект
Інші назви: Management of industrial production in Ukraine: innovative aspect
Автори: Білошкурська, Наталія Володимирівна
Ключові слова: промисловість
промислове виробництво
технологічний прогрес
виробнича функція
інноваційний фактор
обсяг виробництва
фактор капіталу
трудовий фактор
функція Тінберґена
параметр
Дата публікації: 8-лип-2015
Видавництво: Редакційно-видавничий відділ ПДАБА
Бібліографічний опис: Білошкурська Н. В. Управління промисловим виробництвом в Україні: інноваційний аспект / Н. В. Білошкурська // Економічний простір : [збірник наукових праць]. – № 98. – Дніпропетровськ : ПДАБА, 2015. – C. 54–62.
Серія/номер: УДК;338.45+330.341.1
Короткий огляд (реферат): Основним завданням статті є розробка шляхів удосконалення державного управління промисловим виробництвом в Україні з урахуванням його інноваційного розвитку та технологічного прогресу. Автором побудовано виробничу функцію Тінберґена для промисловості України, в якій відображено відповідність промислового виробництва технологічному прогресу та враховано інноваційний фактор розвитку. Визначено пропорційність промисловості України, де значимість фактору капіталу склала 85%, а фактору праці – 15%, що свідчить про високий рівень механізації та автоматизації сучасного промислового виробництва. Обґрунтовано, що промисловість України відповідає сучасним вимогам технологічного прогресу, у зв’язку з чим щорічний обсяг додаткового випуску промислової продукції складає 54,5 млрд грн. Доведено, що виробнича функція Тінберґена для промисловості України достовірна і статистично значима, тому прийнятна для використання в удосконаленні управління промисловим виробництвом України та макроекономічному прогнозуванні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3633
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Upravlin_prom_vyrob.pdf657,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.