Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8598
Назва: Формування технічних знань майбутніх учителів інформатики засобами карт пам’яті
Автори: Ткачук, Галина Володимирівна
Стеценко, Надія Миколаївна
Стеценко, Володимир Петрович
Ключові слова: інформатика
ментальні карти
карти знань
карти розуму
інтелект-карти
технологія
майндмеппінг
Веб 2.0
Дата публікації: 16-лют-2018
Видавництво: ВПЦ "Візаві"
Бібліографічний опис: Ткачук Г.В. Формування технічних знань майбутніх учителів інформатики засобами карт пам’яті / Г.В.Ткачук, В.П.Стеценко, Н.М.Стеценко // Матеріали третьої Міжнародної науково-практичної конференції "МОДЕРНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ", м.Умань, 16-17 лютого 2018 року // FOLIA COMENIANA: Вісник Польсько-української науково-дослідницької лабораторії психодидактики імені Я.А.Коменського / гол.ред. Осадченко І.І. - Умань : ВПЦ "Візаві", 2018. - С.150-153.
Короткий огляд (реферат): Майбутній учитель повинен бути високоосвіченою, організованою і відповідальною особистістю, що може поєднувати професійну компетентність з соціальною відповідальністю, має сталий науковий світогляд і відповідні професійні компетентності. Важливим структурним компонентом професійної компетентності вчителів інформатики є технічна компетентність, яка передбачає формування не тільки відповідних умінь та навичок, але й технічного знання, що стосуються закономірностей будови та функціонування конкретних технічних пристроїв. Власний досвід та досвід педагогічної спільноти щодо використання карт пам'яті в навчальному процесі свідчить про перспективність цієї технології. На сьогоднішній день в мережі існує безліч програмного забезпечення для створення карт пам'яті, які можна використати для візуалізації навчального матеріалу і, таким чином, закріпити необхідні знання. Проведене дослідження вказує на ефективність використання карт пам'яті для формування технічного знання майбутнього учителя інформатики, оскільки такий підхід позитивно впливає на мотивацію до навчання, активізує розумову діяльність і розвиває творче мислення при роботі з навчальним матеріалом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8598
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tkachuk+Stecenko2_repozitariy.pdf361,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.