Короткий опис(реферат):
У статті йдеться про вплив на швидкість реакції інверсії сахарози зміни концентрації сахарози та кислоти, а також температури. Для цього вихідні концентрації (досліди 1 – 4) готувались за таким правилом:
1) для проведення першого досліду брали однакові об’єми попередньо приготовлених розчинів сахарози та кислоти;
2) для проведення другого досліду брали об’єм розчину сахарози такий, як у першому досліді, а об’єм розчину кислоти вдвічі менший;
3) для проведення третього досліду брали об’єм розчину кислоти такий, як у першому досліді, а об’єм розчину сахарози вдвічі менший.
4) для проведення четвертого досліду (визначення швидкості реакції при температурі 38 0С) реактиви (розчин HCl і розчин сахарози) брали у співвідношеннях як у першому досліді.
Суть розробки, основні результати:
У статті йдеться про вплив на швидкість реакції інверсії сахарози зміни концентрації сахарози та кислоти, а також температури. Для цього вихідні концентрації (досліди 1 – 4) готувались за таким правилом:
1) для проведення першого досліду брали однакові об’єми попередньо приготовлених розчинів сахарози та кислоти;
2) для проведення другого досліду брали об’єм розчину сахарози такий, як у першому досліді, а об’єм розчину кислоти вдвічі менший;
3) для проведення третього досліду брали об’єм розчину кислоти такий, як у першому досліді, а об’єм розчину сахарози вдвічі менший.
4) для проведення четвертого досліду (визначення швидкості реакції при температурі 38 0С) реактиви (розчин HCl і розчин сахарози) брали у співвідношеннях як у першому досліді.