Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15569
Назва: Особливості впливу антропоцентричного світогляду на розвиток сучасної системи освіти
Автори: Бойко, Яків Анатолійович
Ключові слова: збереження природи
антропоцентричний світогляд
система освіти
захист навколишнього середовища
вивчення природи
екоцентризм
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: Візаві
Бібліографічний опис: Бойко Я. Особливості впливу антропоцентричного світогляду на розвиток сучасної системи освіти. Інновації в сучасній освіті: український та світовий контекст: матеріали V Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції 20 жовтня, Умань: ВПЦ «Візаві», 2022. С. 30–32.
Серія/номер: УДК;37:001.895(477+100)(06)
Короткий огляд (реферат): Починаючи з 90-х років ХІХ століття, всі намагання людини були спрямовані на вивчення природи (nature study) і її збереження (conservation), що сприяло розвитку антропоцентричного світобачення стосовно людини і середовища. Навіть сьогодні багато освітніх програм продовжують це робити. Наприклад, на початку XX століття, незважаючи на те, що вивчення природи сформувало нові погляди дитини на навколишній світ, на освіту і природничі науки, вона не включала в себе всебічної екологічної тематики чи дискусійних питань і не наголошувала на розумінні наукових принципів для розуміння місця людини в природі. Людство і його вплив на природні ресурси, а також тендітна структура екосистеми були по-своєму виключені з світогляду зі збереження природи 1900-х років.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15569
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Збірник конференції Умань 20 жовтня 2022.pdf628,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.