Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6604
Назва: Розвиток форм і методів навчання словесності (середина ХІХ – початок ХХ століття)
Автори: Новаківська, Людмила Володимирівна
Ключові слова: твір, літературна бесіда, лекція, літературна освіта, словесність.
Дата публікації: 2016
Видавництво: РВВКДПУ ім.В.Винниченка
Бібліографічний опис: Розвиток форм і методів навчання словесності (середина ХІХ – початок ХХ століття)./ Наукові записки / Ред. кол.: В.Ф.Черкасов, В.В.Радул, Н.С.Савченко та ін. – Випуск 147. – Серія: Педагогічні науки. – Кіровоград: РВВКДПУ ім.В.Винниченка, 2016. – С.95-100.
Серія/номер: УДК 378(477) (09);
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено аналіз та простежено основних форм і методів навчання словесності в середині ХІХ – на початку ХХ століття: твору, літературної бесіди, лекції. З’ясовано, що твір, літературна бесіда та лекція в середині XIX – початку XX століття стали основними формами, що забезпечували наступність у навчанні словесності та літературній освіті. В той же час, навчання письмової мови на заняттях словесністю не обмежувалося змістом самої дисципліни «словесність», про що свідчить широка гуманітарна тематика творів та літературних бесід. Це сприяло зміцненню навичок у написанні текстів, що стосуються широкого спектру гуманітарних знань, необхідних як у філологічній, так і нефілологічній вищій освіті, а також у колі соціальних, громадських завдань випускника гімназії і в процесі його літературної самоосвіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6604
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Розвиток форм і методів стаття.pdf486,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.