Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12231
Назва: Специфіка гендерної ідентифікації сиротинців у контексті суб'єктивного педагогічного чинника
Автори: Лівандовська, Інна Антонівна
Ключові слова: сирітство
депривація
установки
гендерні уявлення
гендерна ідентифікація
соціум
фрустрація
педагогічні чинники
Дата публікації: 2015
Видавництво: Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія "Психологічні науки"
Бібліографічний опис: Лівандовська І.А. Специфіка гендерної ідентифікації сиротинців у контексті суб'єктивного педагогічного чинника. Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія "Психологічні науки". Випуск 4. 2015. С.81-86.
Серія/номер: УДК;159.922+37.018.3
Короткий огляд (реферат): У статті означена актуальність проблематики гендерної ідентифікації підлітків в умовах соціальної депривації, яка зумовлює пошук та обґрунтування нових концептуальних і методологічних підходів щодо розвитку системи гендерного виховання та ефективної гендерної соціалізації сиротинців, так як деприваційний специфічний процес формування різноманітних ролей не завжди узгоджується з традиційними соціальними стереотипами. Визначено, що науковці майже не розглядають феномен гендерної ідентифікації утриманців як основне джерело успішної соціально-психологічної адаптації та реалізації сиріт у суспільстві. Розглянуто сучасні особливості створення та функціонування гендерного середовища в умовах державних закладів для перебування сиріт. З метою уточнення особливостей, пов'язаних з статево-соціальними суб'єктивними установками педагогічних працівників, що впливають на формування гендерного поля, представлене багаторічне пілотажне дослідження, яке визначає якісний та кількісний показник сформованості гендерних характеристик та установок педагогічних працівників, які впливають на основу ідентифікаційного мікросоціуму утриманців.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12231
ISSN: 2312-3206
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.