Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5969
Title: Оцінювання селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом в процесі зберігання
Authors: Миколайко, Валерій Павлович
Keywords: цикорій коренеплідний
селекційні номери
форма коренеплоду
зберігання
сухі речовини
відновлюючі цукри
інулін
Issue Date: 2016
Publisher: УНУС
Citation: Миколайко В. П. Оцінювання селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом в процесі зберігання/ В. П. Миколайко // Збірник наукових праць УНУС. – Умань : УНУС, 2016. – Вип. 88. – Ч. 1: Сільськогосподарські науки. – С. 280–288.
Abstract: Наведено результати оцінювання селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом в процесі зберігання. Дослідження показали, що в селекційних номерах при зберіганні основні вивчені ознаки варіюють — за вмістом сухих речовин від 26,0% до 31,0%, утриманням полісахариду інуліну від 11,9% до 15,5%; вмістом відновлюючих цукрів від 0,40% до 1,10% до маси сирої речовини. Проведення доборів за цими ознаками в наступних поколіннях дозволить утримувати індивідуальну мінливість, накопичувати цінні властивості і підвищувати ефективність селекційної роботи.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5969
Appears in Collections:Природничо-географічний факультет

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Фах Зб УНУС.pdf486,31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.