Abstract:
Міні-виробництва це сучасний тренд, який є економічно вигідним та менш затратним. Міні виробництво пива, молока, хлібобулочних виробів можна організувати як окреме виробництво або при закладі ресторанного господарства. В сучасних економічних умовах зростає роль технологій, орієнтованих на використання або переробку сировини різного походження у закладах ресторанного господарства. Такий підхід обумовлений необхідністю вирішення проблем і підвищення економічних показників основного виробництва. Такої тенденції ведення бізнесу дотримуються і підприємства ресторанного господарства в Україні. Велику популярність серед інвесторів, які вкладають фінанси в харчову індустрію, завоювала концепція створення виробничо-торгівельних комплексів ресторанного господарства. Міні-пивоварні ресторанного формату - це ніша бізнесу, яка тільки зараз починає активно розвиватися в Україні. Найбільшою конкурентною перевагою міні-пивоварень перед великими пивзаводами є їхня здатність варити пиво ексклюзивного смаку і рецептур обмеженими партіями